fbpx

Thuisbatterij: hoe kan ik kiezen?

Twijfelt u nog of een thuisbatterij wel de juiste keuze is? Hieronder lijsten we enkele factoren op waar u het best rekening houdt wanneer u die beslissing maakt.

De aanwezigheid van zonnepanelen

Hoewel het mogelijk is om een thuisbatterij te installeren zonder dat u zonnepanelen hebt, raden we het absoluut niet aan. U zou jaarlijks ongeveer €100 besparen. Dat compenseert de aankoop van de thuisbatterij dus niet en maakt het helemaal niet rendabel. Terwijl een zonnepanelen in combinatie van een thuisbatterij enorm veel voordelen heeft. De energie kan opgeslagen worden allemaal met een thuisbatterij en kan u uw energie gebruiken wanneer u zelf wilt.

De kwaliteit van de thuisbatterij

Drie belangrijke pijlers bepalen uw kwaliteit. De eerste daarvan is de capaciteit van uw thuisbatterij. Afhankelijk van de grootte van uw zonnepaneleninstallatie, kiest u de optimale capaciteit. Enkel door de opslagcapaciteit perfect af te stemmen op de productiecapaciteit krijgt u de beste resultaten. De tweede pijler is het rendement van de batterij. Hoewel u aanvankelijk geld zal uitsparen met een goedkopere minder performante thuisbatterij, zal u op langere termijn geld uitsparen door extra groene energie op te slaan. De derde en laatste pijler is de levensduur van de batterij. Hoewel de maximale levensduur van een batterij 20 jaar is, gaan de meeste ongeveer zo’n 15 jaar mee. Dat is niet onbelangrijk, als u weet dat de meeste fabrikant meestal 10 jaar garantie geven.

De prijs van de thuisbatterij

Om helemaal onafhankelijk te worden van het net, moet u meerdere batterijen aanschaffen. Op dit moment is de prijs nogal hoog om verschillende batterijen aan te schaffen, maar het is daarom geen slechte investering om nu te kiezen voor meerdere thuisbatterijen.

Benieuwd welke thuisbatterij het meest geschikt is voor uw zonnepanelen? We helpen u graag verder. Krijg hier vrijblijvend advies.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL