fbpx

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze gratis energie op te slaan met zonnepanelen. Het beste nieuws? U geniet nog tot en met 31 december van 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21% op uw zonnepanelen. Ontdek in deze blogpost hoe u die kan claimen.

Zo’n 2600 kWh gratis energie!

Nu de energieprijzen nog steeds torenhoog zijn, bent u vanzelfsprekend op zoek naar manieren om uw huis goedkoper te kunnen verwarmen. Zelfs in de frissere herfstmaanden in België, van september tot en met december, krijgen we gelukkig zo’n 1600 uren zon. Da’s goed voor zo’n 2600 kWh gratis energie. Fantastisch toch?

Wat is uw korting op zonnepanelen bij 6% BTW in plaats van 21%?

We begrijpen dat het niet evident is om zomaar te berekenen wat nu precies uw voordeel in euro is bij deze steunmaatregel. Daarom doen we samen een korte rekensom.

Stel dat u beslist 10 zonnepanelen aan te kopen die per stuk € 550 exclusief BTW kosten. Dan zou u nà 31 december 2023 € 663 per paneel betalen. Voor 31 december dan, betaalt u € 583 per paneel. Uiteindelijk is deze verlaging in BTW dus goed voor een korting van € 1120 op 10 zonnepanelen.

Heeft u een groter dak? Dan kunt u vanzelfsprekend meer panelen leggen, meer zonne-energie winnen en geniet u dus van een grotere korting.

Geen 2 daken zijn dezelfde natuurlijk

Natuurlijk zijn 2 daken nooit hetzelfde. Als uw huis bijvoorbeeld zuidgericht is, zult u vanzelfsprekend meer zonne-uren genieten met uw panelen. Toch blijft het interessant om te onderzoeken wat het u zou kunnen opleveren op 5, 10, 30 jaar om in zonnepanelen te investeren. Zelfs al is uw huis noordelijk gericht.

Graag meer informatie over uw potentieel rendement, welke zonnepanelen te kiezen en hoe u ze kunt laten installeren? Uw Energie Expert is de specialist die u zoekt.

<Button> Maak uw afspraak

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL