fbpx

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien en koude temperaturen? Of bent u bang van een stijgende energiefactuur nu het aantal zonne-uren vermindert? Ondanks de opwarming van de aarde kan het in huis toch bitter koud zijn. Daarom delen we vandaag vijf tips om het warm te houden in huis zonder uw thermisch ondergoed boven te halen.

Gebruik uw gordijnen slim

Graag een portie gratis warmte? Open dan uw gordijnen overdag als de zon toch schijnt en sluit ze wanneer het donker is buiten. Weinig Belgen houden er rekening mee, maar uw gordijnen zijn een extra laag isolatie die u op deze manier slim kunt inzetten.

Investeer in degelijke dakisolatie

Niet sexy, wel waardevol om uw huis sneller op te warmen en langer warm te houden: dakisolatie. In een huis gaat snel 25 tot 30% van de warmte verloren door het dak. 25 cm isolatie in uw zolder is voldoende om dat verlies tegen te gaan. Hoewel het niet goedkoop is als dakisolatie, kan spouwmuurisolatie ook een oplossing bieden om te besparen op uw energierekening.

De leukste extra bij dakisolatie? Uw buren hebben minder last van uw meest gezellige kerstfeestjes. Dakisolatie houdt niet enkel warmte, maar ook geluid binnen.

Bereken uw opbrengst

Verplaats uw sofa

Misschien vond jouw interieurarchitect het een ideaal idee om uw sofa voor de radiator te laten staan, maar het is helaas de ideale manier om al uw warmte vast te houden. Het textiel van de sofa absorbeert namelijk alle warmte en krijgt dus de kans niet om uw ruimte te verwarmen. Uw sofa verplaatsen is dus een simpele, goedkope hack om uw huis sneller te verwarmen.

Houd de tocht buiten

Het klinkt simpel, maar zelfs een tochtrol van € 5.95 bij de Action kan zorgen voor meer warmte binnen. Liever geen rol die op de grond rondslingert? Een fijn alternatief is een rubberen afdichting rond uw deuren en ramen plaatsen. Het is niet alleen goedkoop om te doen maar ook makkelijk om te plaatsen.

Kies voor dubbele beglazing

Dubbele beglazing is geen luxe, maar een verplichting door de overheid sinds 2020. Toch kon het zijn dat u de verandering nog niet had doorgevoerd. Daarom is in 2023 de glasnorm verder verstrengd. Als u uw koffie onoplettend even naast het raam zet en die na twee minuten is afgekoeld, is het toch echt tijd voor verandering.

Klaar om uw huis warm te houden?

Stuur ons hier een bericht, dan bespreken we de mogelijkheden.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL