fbpx

Waarom zonnepanelen in 2023 voordelig is

Vanaf 1 januari 2023 zullen de premies voor zonnepanelen in Vlaanderen halveren. Deze premie zal 150 euro/kWp bedragen voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 75 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 750 euro. Dit is een tegenvaller voor gezinnen die nog zonnepanelen willen installeren, maar het blijft nog altijd een goede investering. Wij geven jullie 4 redenen waarom.

In 2024 wordt de premie nog eens gehalveerd

De premie zal in 2024 75 euro/kWp bedragen voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 37,5 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, met maximaal 375 euro. Dit is de helft van de premie in 2023. In 2025 zal deze premie volledig wegvallen. Als je nadenkt om zonnepanelen te plaatsen, is het dus beter om dit niet te lang uit te stellen.

Geen last van de torenhoge energieprijzen

Met zonnepanelen op je dak, ben je minder of zelfs niet meer afhankelijk van energieleveranciers. Dit is tegenwoordig een heel mooi voordeel, doordat de energieprijzen zo fluctueren. Met zonnepanelen kan je met een gerust hart een warme douche nemen in de ochtend of de verwarming een paar graden omhoog zetten in de winter.

De waarde van je woning gaat omhoog

Zonnepanelen zorgen ervoor dat de waarde van je huis toeneemt met gemiddeld 5000-7000 euro. Ook het energielabel van je huis wordt gunstiger. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen een prima investering blijven, ook als je van plan bent om je woning binnenkort te verkopen.

Betere kwaliteit

De kwaliteit van zonnepanelen blijft toenemen. Dit zorgt ervoor dat je heel lang kunt genieten van je investering. Met de huidige kwaliteit kan je erop rekenen dat zonnepanelen een levensduur hebben van 25-30 jaar, wat ervoor zorgt dat je investering langer rendeert dan vroeger en jaarlijks goedkoper uitkomt.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL