fbpx

De voordelen van full black zonnepanelen

De techniek rond zonne-energie staat niet stil. Dankzij het verbeteren van de productie en het op punt zetten van de materialen zijn full black zonnepanelen (ook wel all black zonnepanelen genoemd) prijs-kwaliteit-duurzaamheid de perfecte investering. Uw Energie Expert legt je graag uit waarom wij werken met full black zonnepanelen. 

Wat zijn full black zonnepanelen?

De full black zonnepanelen zijn fotovoltaïsche panelen die op het volledige oppervlakte zwart zijn. Het is niet alleen mooi, deze zwarte laag heeft ook een technische uitleg: de donkere, lichtabsorberende antireflectiecoating verbetert de efficiëntie van de zonnepanelen doordat het meer zonlicht absorbeert dan traditionele zonnecellen die een reflecterend oppervlak hebben. Dit verklaart al kort waarom full black zonnepanelen de beste keuze zijn.

Optimalisatie van het rendement

Voor full black zonnepanelen worden geproduceerd met kwaliteitsvolle materialen zoals monokristallijne cellen. In tegenstelling tot klassieke zonnepanelen (blauw of grijs) met de polykristalijne cellen, kunnen full black zonnepanelen meer elektriciteit genereren. Het rendement ligt dus stukken hoger.

 

Duurzamer

All black zonnepanelen gaan verder dan traditionele (blauwe) zonnepanelen. De techniek en productie is geavanceerder waardoor ze een langere levensduur hebben (of minder snel slijten) en als gevolg duurzamer zijn. Afhankelijk van het onderhoud en andere factoren zoals (kwaliteit van de materialen, de fabricagetechnieken en de installatie) hebben deze zonnepanelen een levensduur tot wel 30 jaar en meer.

 

Betere temperatuurtolerantie

Volledig zwarte zonnepanelen zijn beter bestand tegen hoge temperaturen omdat ze meer warmte opnemen dan traditionele zonnepanelen. Dit betekent dat ze hun efficiëntie kunnen behouden en meer opbrengen.

 

De verkoopwaarde van uw woning stijgt

De esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige kwaliteiten van volledig zwarte zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning. Zonnepanelen zijn dus niet alleen voordelig om uw op korte termijn energiefactuur te doen dalen, op langere termijn brengt het u ook geld op.

 

Esthetisch aantrekkelijk

Last but not least: het esthetische karakter. Volledig zwarte zonnepanelen hebben een strak en uniform uiterlijk waardoor de zonnepanelen ofwel minder hard opvallen of versmelten in de architectuur van uw woning. U hoeft dus geen schrik te hebben. Full black zonnepanelen zijn allesbehalve lelijk.

Meer weten over deze investering?

Bereken hier of zonnepanelen voor uw situatie een slimme investering is.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL