fbpx

Hoe helpt groene energie tegen klimaatverandering?

Vraagt u zich af hoe groene energie positieve veranderingen kan brengen aan de klimaatverandering? Bent u ook iemand die wel weet dat elektriciteit kwade gevolgen kan hebben voor de planeet, maar toch niet helemaal snapt waarom? Lees dan snel verder!

Wat is de oorzaak?

Wist u dat de nummer één industriële oorzaak van luchtvervuiling het opwekken van elektriciteit is? Er komt meer CO2-uitstoot vrij dan in welke andere sector dan ook. Daardoor nemen de effecten van de klimaatverandering dan ook toe. Jarenlang gebruiken we al fossiele brandstoffen om energie te krijgen. Als gevolg daarvan hebben de broeikasgassen, die vrijkomen bij de verbranding van die brandstoffen, een enorm hoog niveau bereikt.

Omdat broeikasgassen warmte vasthouden in de atmosfeer die anders zou ontsnappen naar de ruimte, stijgen de gemiddelde temperaturen aan het aardoppervlak. Dat is niet alles; de opwarming van de aarde is slechts één symptoon van klimaatverandering. Ook heel wat andere effecten zoals extreme weersverschijnselen, verschuivende populaties van wilde dieren en stijgende zeeën zijn gevolgen.

Hoe gaan we deze rampen het best tegen? In elke discussie over de opwarming van de aarde staat groene energie meestal bovenaan de lijst van oplossingen. Dat komt omdat hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie geen kooldioxide en andere broeikasgassen uitstoten. Verder heeft groene energie veel meer te bieden dan alleen maar “groen” zijn. De groeiende sector creëert werk, vergroot de toegang tot energie in ontwikkelingslanden en helpt de energiekosten te verlagen. Al deze factoren hebben de voorbije jaren bijgedragen tot een renaissance van hernieuwbare energie via wind- en zonne-energie.

Wilt u bijdragen aan een gezonde planeet en overstappen naar groene energie? Of heeft u simpelweg nood aan meer info? Contacteer ons hier voor een vrijblijvend gesprek.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL