fbpx

Investeren in zonnepanelen is zoals het kopen van een huis: een slimme zet!

De meeste Vlamingen vinden dat we best zo snel mogelijk investeren in een woning, want één huren is weggesmeten geld. Maandelijks een behoorlijk bedrag betalen aan een energieleverancier doen we dan weer zonder veel te verpinken. En toch zijn uw energiekosten vergelijkbaar met het huurbedrag van een woning. Hoezo? Lees snel verder, we leggen het u graag uit. 

Investeer zo snel mogelijk in vastgoed, dat is een slimme zet! Het wordt ons allemaal van kleins af aan ingepeperd. U koopt een huis en u betaalt maandelijks een lening af. Na een bepaalde termijn is de gekochte woning effectief van u én mocht u ze willen verkopen kan dat in de meeste gevallen met winst. Kortom, uw centen leveren een mooi winstbedrag op. Kiest u ervoor om te huren, dan betaalt u maandelijks ongeveer hetzelfde bedrag als bij een lening aan de verhuurder. Maar buiten een dak boven uw hoofd, blijft u op lange termijn achter met lege handen.

En nu komt het… deze redenering blijft ook perfect overeind als het over uw energiecontract gaat.

U betaalt een maandelijkse energiekost aan uw energieleverancier. Dat geld bent u in principe kwijt (in ruil voor energie weliswaar). Stel dat u nu het bedrag dat u aan uw energieleverancier betaalt, maandelijks investeert in zonnepanelen. U betaalt uw zonnepanelen op een termijn van ongeveer zeven jaar terug met het bedrag dat u uitspaart op uw energiefactuur. Dat wil zeggen dat u voor dezelfde prijs energie verbruikt met het grote verschil dat u, wanneer u kiest voor zonnepanelen, na uw afbetalingstermijn niet met lege handen maar met zonnepanelen op uw dak achterblijft. En vanaf dat moment is uw opgewekte en groene energie helemaal gratis.

Waar wacht u nog op? Uw Energie Expert maakt zonnepanelen (bijna) voor iedereen mogelijk!

Maak een afspraak!

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL