fbpx

Groene energie: 3 voordelen van zonnepanelen

1. Verminderde kosten

Hoewel zonnige dagen meer groene energie produceren, blijven zonnepanelen ook bij bewolkt weer energie opwekken. Zonlicht volstaat om uw huis van groene energie te voorzien en uw energierekening te verminderen. Zelfs als u dus op een bewolkte plaats woont, krijgt u daar meestal meer dan twee uur zonlicht per dag. Dat terwijl zonnige plaatsen gemiddeld 5,5 uur zonlicht per dag ontvangen.

2. Besparingen op lange termijn

De jaarlijkse energiekosten kunnen in de duizenden lopen. Hoewel zonnepanelen aan het begin een investering zijn, bespaart u op het einde van de rit heel wat geld. Het is namelijk gratis om de kracht van de zon op te vangen. Ook al moet u bij de Belastingdienst een btw-nummer aanvragen om elk kwartaal een aangifte te doen, betaalt u geen inkomstenbelasting op de groene energie. Een tweede manier waarop zonnepanelen leiden tot besparingen is door de stijgende doorverkoopwaarde van uw huis. De meeste huizenkopers begrijpen wat een huis met zonnepanelen betekent; vooral omdat het systeem al aanwezig is en ze de investering niet meer moeten doen. Ook verlengen zonnepanelen de levensduur van een dak. Ze bieden namelijk bescherming tegen onweer, regen en sneeuw. Ten slotte maken ze uw huis in de zomer energiezuiniger omdat de warmte van de zon door de panelen wordt geabsorbeerd. Hierdoor blijft de temperatuur in huis lager.

3. Groene energie voor een gezondere planeet

Zonnepanelen halen zuivere energie uit de zon. Door zonnepanelen op uw huis te installeren, helpt u de CO²-uitstoot en de wereldwijde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Waarom zijn die fossiele brandstoffen zo schadelijk? Wanneer ze worden verbrand om traditionele elektriciteit te produceren, stoten ze schadelijke gassen uit. Zo ontstaat luchtvervuiling die zorgt voor de klimaatsverandering. Ook voor onze bankrekening zijn fossiele brandstoffen een val. Aangezien ze schaars zijn, ontstaan er constante prijsschommelingen. Lees hier hoe groene energie precies meehelpt aan een gezondere planeet.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL