fbpx

4 Duurzame investeringen die zichzelf terugverdienen

Zag u de afgelopen maanden ook met lede ogen aan wat er in het energielandschap gebeurde? Kreeg u het koud en warm toen de nieuwe voorschotfactuur in uw mailbox of postbus belandde? Het kan anders. Dankzij enkele slimme investeringen bent u binnenkort (deels) zelfvoorzienend in uw energie. En niet alleen uw portemonnee, maar ook onze planeet heeft daar baat bij.

1. Dakisolatie

Met een goed geïsoleerde woning houdt u de warmte binnen en de koude buiten. Wij raden u aan om eerst het dak flink te isoleren, want dat is de plaats bij uitstek waar huiselijke warmte ontsnapt of zomerse hitte de weg naar binnen vindt.

 

2. Zonnepanelen

Met een geïsoleerd dak drukt u de prijs van uw energiefactuur, maar blijft u afhankelijk van de energieleveranciers op de markt. Daarom is het tijd voor de volgende stap: zelf energie produceren. Investeer in zonnepanelen en bespaar jaarlijks gemiddeld €700,-. Daarnaast verdient u uw investering in slechts zeven jaar terug én heeft u recht op een eenmalige premie van maximaal €1500,- van de Vlaamse overheid.

 

3. Thuisbatterij

Wilt u ook uw opgewekte zonne-energie gebruiken wanneer de zon niet schijnt? Installeer een thuisbatterij, zodat u zelfs ’s nachts uw geproduceerde energie kan verbruiken. Dat resulteert natuurlijk in een lagere energiefactuur, omdat u nog meer inzet op onafhankelijkheid. Met een thuisbatterij ondervindt u zelfs geen hinder tijdens een netwerkstoring. Bovendien geniet u ook voor deze duurzame oplossing van een premie tot € 1725,-

 

4. Laadpalen

Heeft u een hybride of elektrische wagen of staat u voor de aankoop van één? Dan loont het de moeite waard om te investeren in een laadpaal, want het is niet alleen de voordeligste, maar ook de efficiëntste manier om uw accu op te laden. Uw wagen thuis van de nodige stroom voorzien, is maar liefst drie keer goedkoper dan aan een publieke laadpaal. Is de energie die uit de laadpaal bij u thuis komt afkomstig van uw zonnepanelen? Dan rijdt u zelfs volledig gratis.

 

Wilt u graag investeren in één of meerdere duurzame oplossingen, maar komt de ‘kost’ wat ongelegen? Uw Energie Expert staat voor u klaar. U kunt via ons de voordelen plukken van (een van de) duurzame investeringen, zonder daarvoor grote budgetten vrij te maken. Wij installeren de gevraagde oplossing bij u thuis. Uw maandelijkse energiekost vervalt en dat bedrag kunt u gebruiken om uw investering terug te betalen.

 

Bent u benieuwd hoe Uw Energie Expert u kan helpen? Bereken snel uw terugverdientijd!

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL