fbpx

De voordelen van een thuisbatterij op een rij!

Een thuisbatterij wekt tijdens een periode van hoge en grillige energieprijzen steeds meer interesse bij Vlaamse gezinnen. Maar de hamvraag blijft voor velen, is de investering de moeite waard? Lees snel verder… en ontdek waarom een thuisbatterij een goed idee is. 

 

1. U geniet bijna altijd van gratis energie

Een thuisbatterij is altijd een schakel in een energiesysteem. De batterij zelf bestaat uit een accu en omvormer die gelinkt zijn met de zonnepanelen op uw dak. Op die manier kan u het productieoverschot van uw panelen opslaan om later, wanneer de zon niet schijnt, te verbruiken.

Wist u dat u met een zonnepaneleninstallatie gemiddeld 30% van uw elektriciteitsverbruik kan dekken, maar als u kiest voor een thuisbatterij stijgt dat naar 50% tot wel 80%. U wordt met deze investering op slag bijna zelfvoorzienend op het vlak van energie. Bijgevolg hoeft u nog weinig energie van het net af te nemen en dat heeft natuurlijk een groot, positief gevolg voor uw energiefactuur.

 

2. U verkleint uw ecologische voetafdruk

Anno 2023 kunt u niet meer om de energietransitie heen. Er is een wereldwijd streven om iedereen zo veel mogelijk van duurzame energie te voorzien. Met een thuisbatterij kunt u opgewekte, groene zonne-energie opslaan, waardoor u nog minder beroep doet op elektriciteit van het net die nog vaak geproduceerd wordt met fossiele brandstoffen.

 

3. Een kortstondige stroompanne deert u niet

Nieuwere modellen kunnen als back-up dienen, indien de stroom bij u thuis, in de straat of buurt wegvalt. U schakelt op dat moment automatisch over op uw batterijstroom.

Maar u hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken als er in de media weer berichten verschijnen over dreigende stroomtekorten. U bent bijna zelfvoorzienend en neemt dus veel minder elektriciteit van het net af.

Weet u wat een thuisbatterij u zou opleveren? Wij komen graag bij u langs om uw winst te berekenen. Zelfs als u niet dadelijk de financiële ruimte hebt om deze investering aan te gaan, kunnen wij u ontzorgen met een oplossing op maat.

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL