fbpx

4 tips om uw huis koel te houden tijdens hete zomerdagen

Kijkt u ook altijd halsreikend uit naar die warme zomerdagen? Loopt u als het eenmaal zover is vaak te zuchten, omdat u binnenshuis uw draai niet vindt? Eens de hitte in het land is, heeft die uw huis ingepalmd voor u het goed en wel beseft. Met deze vier tips ben jij ze te slim af en weet je ze (beter) buiten te houden.

1. Houd rolluiken en gordijnen gesloten

Doe rolluiken en gordijnen zoveel mogelijk dicht door de dag, zodat de warmte van een felle zon minder snel naar binnen kan. Zodra de hitte binnen zit, kan ze nergens meer heen.

 

2. Zet alles tegen elkaar open als het is afgekoeld

Tijdens mooie zomerdagen houdt u ramen en deuren beter dicht. Zet als het afgekoeld is wel alles open, zodat het goed kan doorwaaien. U bent op die manier met een paar graden frisser in huis, weer klaar voor een nieuwe hete dag.

 

3. Investeer in een goed geïsoleerd dak

Een geïsoleerd dak is bijna een must in de winter, want daardoor verliest u al gauw 30% minder warmte. Dakisolatie is ook tijdens de zomermaanden een welgekomen investering, want de isolatielaag houdt de hitte beter tegen. Daardoor blijft het ook op warme dagen koeler in huis

Bovendien brengt dakisolatie nog een extra voordeel met zich mee: u heeft ‘s nachts veel minder last van de BBQ-feestjes bij de buren, want isolatiematerialen werken geluidsisolerend.

Bereken nu uw opbrengst!

 

4. Installeer een airco in huis

De zomers lijken steeds warmer, airco’s zijn razend populair. Het is natuurlijk geen overbodige luxe.

Met een airco in huis kunt u uw woning of kantoor makkelijk koelen, waardoor het bij u thuis zelfs met tropische temperaturen aangenaam wonen en werken is. Wat u misschien nog niet wist, is dat uw airco ook tijdens de winter handig is. Het blaast ook warme lucht, waardoor een ruimte weer snel op temperatuur is. Bovendien zorgt een airco, door een sterke filter, voor een schonere lucht en dus betere luchtkwaliteit in huis.

Als u een airco aanschaft geniet u niet alleen van een aangename temperatuur, u kunt ook veel beter de luchtvochtigheid in huis bepalen. De airco haalt namelijk vocht uit de lucht.

Wenst u meer informatie over dakisolatie of een aircosysteem? Uw Energie Expert is de specialist die u zoekt!

Bereken nu uw opbrengst!

5 manieren om de zon als gratis licht- en warmtebron in te zetten én dus je ene...

Leven in harmonie met de natuur: weinig Belgen en Nederlanders passen het nog toe. Nochtans kan s ...

Lees meer

Grijp nog snel die verlaagde BTW op zonnepanelen

Wist u dat in de herfst de zon nog steeds gemiddeld 1600 uren schijnt in België? Ideaal om deze ...

Lees meer

4 tips om uw huis warm te houden tijdens koude winterdagen

Kerst komt dichterbij, maar misschien kijkt u vooral met tegenzin naar de aankomende regenbuien e ...

Lees meer
NL